Friptură de pui cu oțet balsamic
Cârnăciorii de pui “Bavaria” sunt un preparat inspirat din tradițiile culinare germane, având un gust rafinat și o textură suculentă. Acest fel de mâncare este ideal pentru a fi servit la ocazii speciale, atrăgând cu siguranță privirile pline de poftă ale invitaților.
25 minute
5 pers.
Easy

Ingredients
- Jumătăți de piept de pui dezosat, fără piele 8
- Usturoi granulat 1 linguriță
- Piper negru presat după gust
- Ulei de măsline 2 linguri
- Ceapă tăiată subțire 1
- Roșie tăiată în cuburi 1
- Oțet balsamic ½ păhar
- Busuioc uscat 1 linguriță
- Oregano uscat 1 linguriță
- Cimbru uscat ½ linguriță
Cooking Instructions
- Ambele părți ale pieptului de pui se condimentează cu sare de usturoi și cu piper.
- Într-o tigaie la foc mediu se încălzește uleiul de măsline.
- Pieptul de pui condimentat se gătește pînă cînd devine rumen, 3-4 minute pe fiecare parte.
- Se adaugă ceapă, se gătește și se amestecă pînă cînd ceapa se rumenește, 3-4 minute.
- Roșiile și oțetul balsamic se toarnă pe pui, se condimentează cu busuioc, oregano, rozmarin și cimbru.
- Se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute, pînă când puiul nu devine roz, iar sucul limpede.
- Sfat:
Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a păstra mîncarea umedă, pentru a o găti în mod uniform și a ușura procesul de curățare.