Home Recipes Cannelloni cu carne de pui

Cannelloni cu carne de pui

Cannelloni cu carne de pui
1 oră 50 minute  pers. Easy

Ingredients

  • paste cannelloni 12
  • carne de pui tocată 300 gr
  • cățel de usturoi 1
  • ceapă 1
  • ulei de măsline 2 linguri
  • unt 20 gr
  • sare după gust
  • piper după gust
  • parmiggiano răzuit 100 gr
  • sos bechamel 1 l
  • salsa de roșii proaspete sau din conservă 150 ml

Cooking Instructions

  1. Într-o oală încăpătoare, se pun la fiert aproximativ 4 litri de apă. Cînd dă apa în clocot se adaugă 1 lingură de sare și pastele cannelloni, care se fierb exact 4 minute (în niciun caz mai mult), apoi se scurg și se păstrează acoperite cu un șervet de bucătărie curat, umed, ca să nu se usuce.
  2. 2 linguri de ulei de masline se pun într-o tigaie și se încing, apoi se adaugă și cele 20 de grame de unt.
  3. Se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit, calindu-se în untul amestecat cu ulei de măsline.
  4. Se adaugă carnea măcinată și se calesc împreună, amestecînd continuu pentru a desface eventualii „bulgărași” în care carnea are tendința să se adune, pînă ce sucurile se evaporă și carnea se rumenește ușor.
  5. După ce e gata carnea, se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă 4 linguri de sos bechamel, jumătate din parmezanul răzuit, deasemenea frunze tocate de busuioc.
  6. Se amestecă totul și cu această compoziție se vor umple cannelloni.
  7. Se aprinde cuptorul și se seteaza la 180 de grade Celsius.
  8. Într-o tavă adîncă se toarnă jumătate din sosul bechamel. Se umple cannelloni cu carne și se așează deasupra
  9. Se acoperă cu restul de sos bechamel și deasupra se așează și salsa de rosii (se poate și fară)
  10. Deasupra se presoară parmezanul și se dă tava la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute

Follow us on Instagram