Home Recipes File de pui fiert în lapte

File de pui fiert în lapte

File de pui fiert în lapte
2 ore 4 pers. Easy

Ingredients

  • Piept de pui 500-600 gr
  • Lapte 600-800 ml
  • Paprică 0,5 lingurițe
  • Condimente pentru găină 0,5 lingurițe
  • Curcuma 0,5 lingurițe
  • Piper negru 0,5 lingurițe
  • Sare 1 linguriță

Cooking Instructions

  1. Pieptul de pui se clătește după care se usucă
  2. Se amestecă toate condimentele împreună cu sarea
  3. Aplicați amestecul de condimente pe întreaga suprafață a cărnii
  4. Puneți pipetul de pui într-o cratiță și puneți deaspura un capac și îl lăsați la mărinat timp de o oră
  5. Se toarnă laptele în cratiță astfel încît să acopere pieptul de pui și se pune la foc
  6. Cînd laptele va fierbe se pune pipetul de pui marinat, se pune la foc mediu timp de 50-60 secunde apoi scoatem cratița de la foc.
  7. Acoperim cratița cu un capac după care înfășurăm cu un prosop gros
  8. Lăsăm cratița la cald суд puțin 2 ore, de preferat 4-5 ore
  9. După un timp scoatem pieptul de pui și o servim cu o salată sau legume proaspete

Follow us on Instagram