Home Recipes Friptură de pui cu oțet balsamic

Friptură de pui cu oțet balsamic

Friptură de pui cu oțet balsamic

Cârnăciorii de pui “Bavaria” sunt un preparat inspirat din tradițiile culinare germane, având un gust rafinat și o textură suculentă. Acest fel de mâncare este ideal pentru a fi servit la ocazii speciale, atrăgând cu siguranță privirile pline de poftă ale invitaților.

25 minute 5 pers. Easy

Ingredients

  • Jumătăți de piept de pui dezosat, fără piele 8
  • Usturoi granulat 1 linguriță
  • Piper negru presat după gust
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Ceapă tăiată subțire 1
  • Roșie tăiată în cuburi 1
  • Oțet balsamic ½ păhar
  • Busuioc uscat 1 linguriță
  • Oregano uscat 1 linguriță
  • Cimbru uscat ½ linguriță

Cooking Instructions

  1. Ambele părți ale pieptului de pui se condimentează cu sare de usturoi și cu piper.
  2. Într-o tigaie la foc mediu se încălzește uleiul de măsline.
  3. Pieptul de pui condimentat se gătește pînă cînd devine rumen, 3-4 minute pe fiecare parte.
  4. Se adaugă ceapă, se gătește și se amestecă pînă cînd ceapa se rumenește, 3-4 minute.
  5. Roșiile și oțetul balsamic se toarnă pe pui, se condimentează cu busuioc, oregano, rozmarin și cimbru.
  6. Se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute, pînă când puiul nu devine roz, iar sucul limpede.
  7. Sfat:
    Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a păstra mîncarea umedă, pentru a o găti în mod uniform și a ușura procesul de curățare.

Follow us on Instagram