Fondarea Companiei Axedum.
Pînă în anul 1997 pe piața Moldovei se găsea doar carne de pui de import congelată de origine și calitate dubioasă, iar anul de producție era necunoscut. Prospețimea și calitatea sa nutritivă nu era un lucru sigur. În aceste condiţii dificile doi tineri părinţi responsabili au înțeles că lucrurile trebuie să se schimbe și au creat "Axedum". El – zootehnician de profesie și ea – veterinar. Iar atunci cînd doi profesioniști au o abordare serioasă față muncă și au un scop bine definit, totul iese ca la carte. La început aveau doar un coteț, dragoste față de muncă și o dorință enormă de a-și aproviziona familia și întreaga țară cu carne de pui autohtonă, nutritivă și naturală. A fost greu, dar au reuşit!
Grigore si Galina Cojocaru înființează ferma AXEDUM prin achiziția unui CAP de vaci și transformarea completă a acestuia în fermă pentru pui de carne
AXEDUM arendează 700 ha de pămînt arabil în scopul asigurării unui circuit închis
- Achiziționarea tehnicii agricole de ultimă generație
- Deschiderea unei secții de producere a furajelor performantă FNC
Renovarea a 8 hale de creștere a puilor.
Achiziționarea a 300 ha și arendarea 500 ha teren agricol.
Sunt deschise 22 de puncte de vînzare AXEDUM, sub Marca Carne de pui.md
AXEDUM inaugurează cel mai performant abator de păsări din țară.Acesta corespunde în totalitate standartelor europene HACCP,ISO 22000 Se inaugureză sediul central al companiei oferind condiții de muncă deosibite angajaților
AXEDUM primește o nouă identitate vizuală ca urmare a unui rebranding și deschide un nou concept de magazine- Magazinul Fermierului