Ingredients
- paste cannelloni12
- carne de pui tocată300 gr
- cățel de usturoi1
- ceapă1
- ulei de măsline2 linguri
- unt20 gr
- saredupă gust
- piperdupă gust
- parmiggiano răzuit100 gr
- sos bechamel1 l
- salsa de roșii proaspete sau din conservă150 ml
Într-o oală încăpătoare, se pun la fiert aproximativ 4 litri de apă. Cînd dă apa în clocot se adaugă 1 lingură de sare și pastele cannelloni, care se fierb exact 4 minute (în niciun caz mai mult), apoi se scurg și se păstrează acoperite cu un șervet de bucătărie curat, umed, ca să nu se usuce.
2 linguri de ulei de masline se pun într-o tigaie și se încing, apoi se adaugă și cele 20 de grame de unt.
Se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit, calindu-se în untul amestecat cu ulei de măsline.
Se adaugă carnea măcinată și se calesc împreună, amestecînd continuu pentru a desface eventualii „bulgărași” în care carnea are tendința să se adune, pînă ce sucurile se evaporă și carnea se rumenește ușor.
După ce e gata carnea, se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă 4 linguri de sos bechamel, jumătate din parmezanul răzuit, deasemenea frunze tocate de busuioc.
Se amestecă totul și cu această compoziție se vor umple cannelloni.
Se aprinde cuptorul și se seteaza la 180 de grade Celsius.
Într-o tavă adîncă se toarnă jumătate din sosul bechamel. Se umple cannelloni cu carne și se așează deasupra
Se acoperă cu restul de sos bechamel și deasupra se așează și salsa de rosii (se poate și fară)
Deasupra se presoară parmezanul și se dă tava la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute
Comments