Cannelloni cu carne de pui
1 oră 50 minute
чел.
Uşor

Ingrediente
- paste cannelloni 12
- carne de pui tocată 300 gr
- cățel de usturoi 1
- ceapă 1
- ulei de măsline 2 linguri
- unt 20 gr
- sare după gust
- piper după gust
- parmiggiano răzuit 100 gr
- sos bechamel 1 l
- salsa de roșii proaspete sau din conservă 150 ml
Instrucțiuni de gătit
- Într-o oală încăpătoare, se pun la fiert aproximativ 4 litri de apă. Cînd dă apa în clocot se adaugă 1 lingură de sare și pastele cannelloni, care se fierb exact 4 minute (în niciun caz mai mult), apoi se scurg și se păstrează acoperite cu un șervet de bucătărie curat, umed, ca să nu se usuce.
- 2 linguri de ulei de masline se pun într-o tigaie și se încing, apoi se adaugă și cele 20 de grame de unt.
- Se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit, calindu-se în untul amestecat cu ulei de măsline.
- Se adaugă carnea măcinată și se calesc împreună, amestecînd continuu pentru a desface eventualii „bulgărași” în care carnea are tendința să se adune, pînă ce sucurile se evaporă și carnea se rumenește ușor.
- După ce e gata carnea, se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă 4 linguri de sos bechamel, jumătate din parmezanul răzuit, deasemenea frunze tocate de busuioc.
- Se amestecă totul și cu această compoziție se vor umple cannelloni.
- Se aprinde cuptorul și se seteaza la 180 de grade Celsius.
- Într-o tavă adîncă se toarnă jumătate din sosul bechamel. Se umple cannelloni cu carne și se așează deasupra
- Se acoperă cu restul de sos bechamel și deasupra se așează și salsa de rosii (se poate și fară)
- Deasupra se presoară parmezanul și se dă tava la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute