File de pui fiert în lapte
2 ore
4 чел.
Uşor

Ingrediente
- Piept de pui 500-600 gr
- Lapte 600-800 ml
- Paprică 0,5 lingurițe
- Condimente pentru găină 0,5 lingurițe
- Curcuma 0,5 lingurițe
- Piper negru 0,5 lingurițe
- Sare 1 linguriță
Instrucțiuni de gătit
- Pieptul de pui se clătește după care se usucă
- Se amestecă toate condimentele împreună cu sarea
- Aplicați amestecul de condimente pe întreaga suprafață a cărnii
- Puneți pipetul de pui într-o cratiță și puneți deaspura un capac și îl lăsați la mărinat timp de o oră
- Se toarnă laptele în cratiță astfel încît să acopere pieptul de pui și se pune la foc
- Cînd laptele va fierbe se pune pipetul de pui marinat, se pune la foc mediu timp de 50-60 secunde apoi scoatem cratița de la foc.
- Acoperim cratița cu un capac după care înfășurăm cu un prosop gros
- Lăsăm cratița la cald суд puțin 2 ore, de preferat 4-5 ore
- După un timp scoatem pieptul de pui și o servim cu o salată sau legume proaspete