Pui Teriyaki
Puiul Teriyaki este alegerea perfectă pentru cei care doresc să savureze arome autentice și delicioase din bucătăria japoneză. Cu pulpe de pui fragede, glazurate într-un sos teriyaki și presărate cu susan, acest preparat vă va aduce direct în inima Japoniei. Această rețetă este simplă de pregătit și ideală pentru un prânz sau cină rapidă.
20 min
Mediu
Ingrediente
- 900 gr șold de pui dezosat AXEDUM
- 25 ml ulei vegetal
- 50 ml sos Teriyaki
- 50 g susan
- 50 g unt
- Ceapă verde
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni de gătit
- Într-o tigaie, căliți susanul până devine auriu.
- Tăiați carnea în cubulețe medii.
- Încălziți tigaia, adăugați uleiul și bucățile de pui. Condimentați cu sare și piper. Prăjiți puiul la foc mare, întorcându-l de 3 ori până devine auriu.
- Într-o altă tigaie, căliți susanul până devine auriu.
- Adăugați untul în tigaie și, când se topește, turnați sosul Teriyaki. Amestecați puiul cu untul și sosul timp de 3 minute.
- Așezați puiul pe o farfurie, presărați susanul și adăugați ceapa verde.
Puiul Teriyaki se servește, cel mai adesea, alături de un bol de orez proaspăt fiert și cu multă ceapă verde proaspătă tocată, presărată deasupra.
Poftă mare!