Ficat de pui „Ca acasă”
40 min
Mediu
Ingrediente
- Ficat de pui AXEDUM 700 g
- Ceapă medie 3 buc
- Căței de usturoi 5 buc.
- Morcov mediu 1 buc.
- Oțet balsamic 1 lingură
- Pătrunjel proaspăt 3-4 crenguțe
- Ulei vegetal 2 linguri
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni de gătit
- Spălați și uscați bine ficatul de pui. Puneți-l într-un bol, condimentați cu sare și piper după gust și amestecați ușor.
- Curățați și tocați ceapa, morcovul și usturoiul.
- Într-o tigaie încinsă cu uleiul vegetal, adăugați ceapa, usturoiul și morcovul. Căliți totul până ceapa devine moale.
- Mutați legumele către marginile tigăii și adăugați ficatul de pui în centrul acesteia. Prăjiți ficatul 3-4 minute pe fiecare parte, apoi amestecați tot conținutul tigăii.
- Adăugați o lingură de oțet balsamic, amestecați bine și lăsați pe foc încă 1-2 minute.
- După ce ficatul este gata, luați tigaia de pe foc și acoperiți cu capac pentru câteva minute. Între timp, tocați pătrunjelul.
Serviți ficatul de pui AXEDUM pe un platou, presărat cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă mare!