Salată Caesar cu pui
Cârnăciorii de pui “Bavaria” sunt un preparat inspirat din tradițiile culinare germane, având un gust rafinat și o textură suculentă. Acest fel de mâncare este ideal pentru a fi servit la ocazii speciale, atrăgând cu siguranță privirile pline de poftă ale invitaților.
20 minute
4 чел.
Uşor
Ingrediente
- Piept de pui 800 g
- Felii de pîine albă sau turcească 4 buc.
- Ulei de măsline
- Șuncă 250 g
- Ceapă roșie 1 buc
- Parmezan ras 100 g
- Maioneză din ou 200 g
- Suc de lămîie 2 lingurițe
- Usturoi 1 cățel
- Vin alb sec 1 linguriță
Instrucțiuni de gătit
- Se curăță și se macină usturoiul.
- Într-un robot de bucătărie se pune maioneză, suc de lămâie, muștar, usturoi și vin alb și se amestecă pînă cînd se omogenizează.
- Tigaia se încălzește la o temperatură medie.
- Se taie în bucăți mici șunca și se taie mărunt ceapa.
- În tigaie se adaugă ulei, apoi șunca și ceapa se prăjește pînă cînd șunca devine crocantă.
- Cubulețele de pui se adaugă în tigaie și se prăjesc pînă cînd se obține o culoare aurie și sunt coapte înăuntru.
- Într-un castron mare se amestecă jumătate de șuncă, ceapă, pui, crotoni și se adaugă salată verde Cos.
- La salată se adaugă restul ingredientelor , se stropește cu mai mult sos și se garnisește cu parmezan.
- Coaja de la pîine se înlătură și se taie în pătrățele de 2 cm. În tigaie se adaugă ulei și se pune în tava de copt.
- Cuptorul se încălzește din timp la 180 ° și pîinea se pregătește timp de aproximativ 10 min sau pînă cînd devine aurie.
- Crotonii copți se adaugă deasupra salatei și se servește.