Home Retete Supă de perișoare

Supă de perișoare

Supă de perișoare
40 min.  чел. Mediu

Ingrediente

  • 1 morcov mediu
  • ½ rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 tijă de țelină apio
  • ½ rădăcină de țelină mică
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt
  • 50 g unt sau 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • ½ lingură rasă de sare
  • 1,5 litri apă
  • 1 ardei verde lung
  • Pentru liezon (dres la supă):
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 g smântână grasă (minim 20%)
  • 300 g perișoare AXEDUM

Instrucțiuni de gătit

  1. Tăiați mărunt 2 cepe medii și o tijă de țelină fără frunze.
  2. Puneți cratița pe foc, adăugați untul și ceapa cu țelina, lăsați la foc mic 2-3 minute, până ceapa se înmoaie, condimentând cu sare.
  3. Dați pe răzătoarea mare morcovul, rădăcina de pătrunjel (sau păstârnac) și jumătate din țelina mică. Amestecați legumele în cratiță.
  4. Lăsați legumele să se prăjească ușor în cratiță timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.
  5. Adăugați piper după gust (aproximativ ½ linguriță) și amestecați.
  6. Turnați 150-200 ml apă și fierbeți la foc mic, cu capac, timp de cel puțin 20 de minute.
  7. După acest timp, adăugați 1,3 litri apă.
  8. Când apa începe să fiarbă, adăugați perișoarele câte una și lăsați să fiarbă la foc mic până când perișoarele ies la suprafață, aproximativ 15-20 minut.
  9. Pregătiți liezonul: amestecați gălbenușul cu smântâna, adăugați treptat 2-3 polonice de supă fierbinte, omogenizând bine. Turnați apoi încet acest amestec în oală, la foc mic, amestecând continuu. După 5 minute, supa este gata.
  10. La final, adăugați pătrunjel verde tocat mărunt.
    Serviți supa fierbinte în farfurii adânci.
  11. Decorați cu fâșii de ardei verde și serviți alături de pâine.
  12. Poftă bună!
CERTIFICATE

PRODUSE CERTIFICATE ȘI EXPORTATE INTERNAȚIONAL

AXEDUM respectă cele mai înalte standarde de siguranță alimentară și calitate. Produsele noastre din carne de pui sunt procesate conform normelor Halal, sub supravegherea Centrului de Certificare Halal, și sunt certificate FSSC 22000 — standard internațional recunoscut pentru siguranța alimentelor.
Datorită acestor certificări și a proceselor riguroase, exportăm cu succes în: Olanda, Franța, Spania, Bulgaria, Ungaria, România, Cipru, Polinezia Franceză, Benin, Iraq, Uzbekistan și Azerbaidjan.
AXEDUM asigură transparență, conformitate și fiabilitate în fiecare etapă a procesului de producție.
Mai multe detalii

Parteneri

Retail
Horeca
Export

Urmărește-ne pe Instagram