Supă de perișoare
40 min.
чел.
Mediu
Ingrediente
- 1 morcov mediu
- ½ rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
- 1 tijă de țelină apio
- ½ rădăcină de țelină mică
- 1 ceapă tocată mărunt
- ½ legătură pătrunjel proaspăt
- 50 g unt sau 50 ml ulei de floarea-soarelui
- ½ lingură rasă de sare
- 1,5 litri apă
- 1 ardei verde lung
- Pentru liezon (dres la supă):
- 1 gălbenuș de ou
- 100 g smântână grasă (minim 20%)
- 300 g perișoare AXEDUM
Instrucțiuni de gătit
- Tăiați mărunt 2 cepe medii și o tijă de țelină fără frunze.
- Puneți cratița pe foc, adăugați untul și ceapa cu țelina, lăsați la foc mic 2-3 minute, până ceapa se înmoaie, condimentând cu sare.
- Dați pe răzătoarea mare morcovul, rădăcina de pătrunjel (sau păstârnac) și jumătate din țelina mică. Amestecați legumele în cratiță.
- Lăsați legumele să se prăjească ușor în cratiță timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.
- Adăugați piper după gust (aproximativ ½ linguriță) și amestecați.
- Turnați 150-200 ml apă și fierbeți la foc mic, cu capac, timp de cel puțin 20 de minute.
- După acest timp, adăugați 1,3 litri apă.
- Când apa începe să fiarbă, adăugați perișoarele câte una și lăsați să fiarbă la foc mic până când perișoarele ies la suprafață, aproximativ 15-20 minut.
- Pregătiți liezonul: amestecați gălbenușul cu smântâna, adăugați treptat 2-3 polonice de supă fierbinte, omogenizând bine. Turnați apoi încet acest amestec în oală, la foc mic, amestecând continuu. După 5 minute, supa este gata.
- La final, adăugați pătrunjel verde tocat mărunt.
Serviți supa fierbinte în farfurii adânci. - Decorați cu fâșii de ardei verde și serviți alături de pâine.
- Poftă bună!