Tagliatelle cu piept de pui
30 min
Uşor
Ingrediente
- 500 g piept de pui AXEDUM (tăiat cubulețe)
- 300 g paste tagliatelle
- 3 căței de usturoi
- Ciuperci Champignon (aprox. 200 g)
- 400 ml smântână
- 300 ml frișcă lichidă pentru gătit
- 20 g unt
- Sucul de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 50 g spanac proaspăt
- 70 g parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare și piper, după gust
Instrucțiuni de gătit
- Fierbeți pastele tagliatelle conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, tăiați pieptul de pui în cubulețe.
- Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline și sotați usturoiul tocat timp de 1 minut. Adăugați cubulețele de pui și gătiți-le timp de 10 minute, până se rumenesc ușor.
- Adăugați ciupercile feliate și zeama de lămâie, apoi gătiți la foc mediu încă 10 minute, până când ciupercile se înmoaie și puiul capătă o culoare aurie.
- Încorporați untul, frișca și smântâna, amestecând ușor până când obțineți un sos cremos. Condimentați cu sare, piper și cimbru.
- Adăugați spanacul și mai lăsați pe foc încă 2-3 minute până când se înmoaie ușor.
- Scurgeți pastele și clătiți-le cu apă rece pentru a opri fierberea. Așezați-le în două farfurii adânci, adăugați deasupra sosul cu pui și ciuperci. Presărați parmezan ras și pătrunjel tocat pentru un plus de prospețime.
Poftă bună!