Salată Caesar cu pui
Complexitate:
20 minute
Timp de pregătire:
900
Calorii:

Ingrediente

  • Piept de pui800 g
  • Felii de pîine albă sau turcească4 buc.
  • Ulei de măsline
  • Șuncă250 g
  • Ceapă roșie1 buc
  • Parmezan ras100 g
  • Maioneză din ou200 g
  • Suc de lămîie2 lingurițe
  • Usturoi1 cățel
  • Vin alb sec1 linguriță
1

Se curăță și se macină usturoiul.

2

Într-un robot de bucătărie se pune maioneză, suc de lămâie, muștar, usturoi și vin alb și se amestecă pînă cînd se omogenizează.

3

Tigaia se încălzește la o temperatură medie.

4

Se taie în bucăți mici șunca și se taie mărunt ceapa.

5

În tigaie se adaugă ulei, apoi șunca și ceapa se prăjește pînă cînd șunca devine crocantă.

6

Cubulețele de pui se adaugă în tigaie și se prăjesc pînă cînd se obține o culoare aurie  și sunt coapte înăuntru.

7

Într-un castron mare se amestecă jumătate de șuncă, ceapă, pui, crotoni și se adaugă salată verde Cos.

8

La salată se adaugă restul ingredientelor , se stropește cu mai mult sos și se garnisește cu parmezan.

9

Coaja de la pîine se înlătură și se taie în pătrățele de 2 cm. În tigaie se adaugă ulei și se pune în tava de copt.

10

Cuptorul se încălzește din timp la 180 ° și  pîinea se pregătește timp de aproximativ 10 min sau pînă cînd devine aurie.

11

Crotonii copți se adaugă deasupra salatei și se servește.

Comentarii