Ingrediente
- Piept de pui800 g
- Felii de pîine albă sau turcească4 buc.
- Ulei de măsline
- Șuncă250 g
- Ceapă roșie1 buc
- Parmezan ras100 g
- Maioneză din ou200 g
- Suc de lămîie2 lingurițe
- Usturoi1 cățel
- Vin alb sec1 linguriță
Se curăță și se macină usturoiul.
Într-un robot de bucătărie se pune maioneză, suc de lămâie, muștar, usturoi și vin alb și se amestecă pînă cînd se omogenizează.
Tigaia se încălzește la o temperatură medie.
Se taie în bucăți mici șunca și se taie mărunt ceapa.
În tigaie se adaugă ulei, apoi șunca și ceapa se prăjește pînă cînd șunca devine crocantă.
Cubulețele de pui se adaugă în tigaie și se prăjesc pînă cînd se obține o culoare aurie și sunt coapte înăuntru.
Într-un castron mare se amestecă jumătate de șuncă, ceapă, pui, crotoni și se adaugă salată verde Cos.
La salată se adaugă restul ingredientelor , se stropește cu mai mult sos și se garnisește cu parmezan.
Coaja de la pîine se înlătură și se taie în pătrățele de 2 cm. În tigaie se adaugă ulei și se pune în tava de copt.
Cuptorul se încălzește din timp la 180 ° și pîinea se pregătește timp de aproximativ 10 min sau pînă cînd devine aurie.
Crotonii copți se adaugă deasupra salatei și se servește.
Comentarii